Altın Sahiplerine Ters Köşe! “Gözler Bugün 17.00’ye Çevrildi”

Finans analisti İslam Memiş, son açıklamalarında önümüzdeki günlerde altın ve doların nasıl hareketleneceğine dair rakamlarla bilgi verdi.

ÖNEMLİ EKONOMİK VERİLER BEKLENİYOR

İslam Memiş’in dikkat çeken değerlendirmeleri arasında, önümüzdeki günlerde açıklanacak ekonomik verilerin etkisinin belirleyici olacağı vurgulanıyor. Salı günü Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları, çarşamba günü ABD enflasyon verisi ve cuma günü Avrupa’daki enflasyon verisinin piyasalarda nasıl bir etki yaratacağı merak ediliyor.

ALTIN VE DOLARDA BEKLENTİLER

İslam Memiş, ons altın için 2280-2380 dolar aralığında oynaklık öngörüyor. Gram altında da ons altının seyrine göre hareket etmek gerektiğini belirtiyor ve 2350-2500 lira arasında dalgalanma beklediğini ifade ediyor.

Dolar kuru konusunda ise 31.80 – 32.50 bandının geçerliliğini koruduğunu söylüyor ve bu aralıkta oynanmaların süreceğini öngörüyor.

BORSADA BELİRSİZLİK DÖNEMİ

Borsa İstanbul’da ise 9800 – 10500 aralığında fiyatlamaların devam ettiğini belirten Memiş, piyasalarda belirsizliklerin ve manipülasyonların arttığını ifade ediyor. Mayıs ayının ve muhtemelen Haziran’ın da bu belirsizliklerle geçeceğini öngörüyor.

İslam Memiş’in analizine göre, önümüzdeki günlerde piyasalarda oynaklık devam edecek ve belirsizlikler yatırımcıları tedirgin edebilir. Ancak, ekonomik verilerin açıklanmasıyla birlikte piyasalardaki hareketler daha netlik kazanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x